torstai 7. joulukuuta 2017

7.12

Kolmas työpäivä takana ja täytyy sanoa ettei kyllä ihan hirveästi ylimääräistä aikaa jää. Aamullla seitsemältä talliin, ruokitaan hevoset, ruetaan putsaamaan karsinoita ja ottamaan yöloimia pois. Kunhan talli on siisti niin minä lähden joko juoksuttamaan tai ratastamaan, tänään pääsin Lakisin ja Elinan mukaan maastoon. Lakis meni maastossa nuorella oriilla jolle se oli ensimmäinen maasto nii  ihan rauhallinen kiertelymaasto oli, itseä välillä vähän hirvitti siellä vuorilla kiertely kun välillä oli hirmu jyrkkiä alamäkiä ja siellä oli vähän vaikka minkälaisia kuoppia ja pieniä rotkoja.
Maastoilu maisemat oli kyllä hienot!


Iltatalli alkaa kolmen aikaan ja siellä tänään juoksutin ensin yhden hevosen ja sitten ratsastin kaksi. Muuta en oikeastaan kerennyt siinä tekemäänkää. Minulle on annettu nyt kolme hevosta liikutettavaksi, maya, muller ja kadmos. Ensimmäisenä päivänä juoksutin kaikki kolme ja eilen ratsastin kaikki. Maya ja muller olivat oikein mukavia ratsastaessa, vähän opettelua toki uusiin hevosiin. Eilen illalla sitten viimeisenä otin kadmosin niin se ei ihan niin hyvin mennytkään... Kentälle kun pääsin niin se alkoi heti vetää päätä alas ja yritti rueta makaamaan, siinä sitten yritin saada päätä ylös ja pyytää pohkeella eteen niin hän päätti sitten hypätä pystyyn niin että minä tulin sieltä alas. Sitten se aikansa juoksenteli tallin pihaa ympäri kunnes saatiin se kiinni, täällä ei tosiaan yleensä kentän porttia pidetä kiinni niin se pääsi ihan irralleen. Talutin sen sitten kentälle ja kun olin takasin selässä niin samaa hommaa jatkui.. sitten Lakis tulee kentälle auttamaan että sitä hevosta ei saa ratsastaa ollenkaan pohkeella ja pää pitää koko ajan ylhäällä, koska se hevonen on kuulemma koulutettu kaikkeen että hyppää pytyyn ja menee makuulleen sun muuta. Lakis vielä sanoi että se on niin fiksu ja vahva hevonen että ei sovi ihan kaikille. Kyllä minä vähän mietin että miksi ne sitten minulle sen heti antoivat, tai olisivat edes etukäteen kertoneet. Lakisin neuvoessa kadmos alkoi kuitenkin toimimaan niinkuin pitikin ja oikein hyältä se sitten tuntui!

Tänään ratsastuksen meni hyvin ja kadmosin juoksutin ihan suosiolla, sanoin Elinalle että ratsastan sitä mieluummin sitten kun Lakisilla on aikaa olla siinä mukana.

Tosiaan eilen saapui myös tavarat ja sain netinkin toimimaan niin nyt on asian vähän paremmin :D Aniin ja vesipulmaankin sain neuvoja niin nyt tulee sitäkin vähän paremmalla paineella, ei tosin kovin lämmintä vieläkään mutta kyllä sillä peseytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti